Fettuccine cu sos de parmezan și creveți

Regiune: Genoa, Italia

Porții: 4 persoane

Dificultate: Mică

Timp total: ~50 min 

     

Ingrediente

Pentru fettuccine:

  • 200 g făină tip 00
  • 200 g făină din grâu dur, remăcinată
  • 4 ouă

Pentru sosul cu creveți:

  • 300 g creveți proaspeți (cam 4-5 creveți per porție)
  • 150 g Parmigiano Reggiano
  • 80 g unt (de cel puțin 80%)
  • 50 ml de vin alb 
  • puțin pătrunjel verde și 3 căței de usturoi
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

1. Aluatul pentru paste

Amestecă ouăle și făina până când aluatul devine elastic, moale (să nu fie lipicios) și ușor de modelat. Folosind mașina de făcut paste, întinde foi subțiri până la treapta 6, prăfuindu-le la fiecare etapă cu făină din grâu dur (sau, doar atunci când devin lipicioase)

Taie foile în dreptunghiuri egale. Folosește apoi accesoriul de fettuccine al mașinii de paste. Taie fiecare foaie prin accesoriu și acoperă fettuccinele în făină.

2. Sosul cu creveți

Pune untul în tigaie cu puțin ulei de măsline. Rumenește usturoiul tocat fin. Adaugă pătrunjelul tocat, creveții și vinul alb și gătește-i aproximativ 3 minute pe fiecare parte. La final, oprește focul, și scoate creveții pe o farfurie. 

Fierbe pastele în apă cu sare aproximativ 3 minute. Când sunt gata, adaugă-le în tigaia din care ai scos creveții și adaugă parmezanul și apă de la paste, amestecând până se formează sosul. Tot acum, adaugă piper și sare după gust.

3. Asamblarea farfuriei

Pune în fiecare farfurie paste acoperite în sos și așază peste ele câțiva creveți. Mai poți pune parmezan și piper deasupra.

Sfaturi importante:

  • Nu pune doar unt în tigaie, folosește și ulei de măsline pentru ca untul să nu se ardă.
  • De obicei, când creveții sunt gata, încep să se încovoaie. Gătirea perfectă a creveților pare grea, dar dacă observi acest pas, îți va fi mult mai ușor.
  • Nu pune parmezanul în tigaie până nu s-a răcit puțin compoziția din unt, usturoi și vin alb. Riști ca parmezanul să devină elsatic, nu cremos. Adaugă apă de la paste dacă ți se pare ca parmezanul nu se topește destul pentru ca forma sosul.

Rețeta video: 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.