Fettucine Alfredo

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/DGQqQDVtoLx/

Pastele Fettuccine Alfredo sunt mult mai ușor de făcut decât ți-ai imaginat:

Ingrediente aluat:
•⁠  ⁠150 g făină 00
•⁠  ⁠140 g făină din grâu dur, remăcinată
•⁠  ⁠4 ouă (de preferat, de casă)

Ingrediente sos (pentru fiecare porție)
•⁠  ⁠30 g unt (~100 g total)
•⁠  ⁠50 g parmigiano reggiano DOP (~200 g total)
•⁠  ⁠un praf de piper proaspăt măcinat (~o linguriță total)

Sfaturi:
•⁠  ⁠folosește ouă de casă. Culoarea gălbenușurilor va da un aspect plăcut pastelor.
•⁠  ⁠îmbinarea elementelor din sos pe farfuria lungă este modul de preparare și servire autentic din restaurantul lui Alfredo di Lelio, Roma @alfredoallascrofa. Așa iese cel mai bine pentru că fiecare porție este îmbrăcată abundent în sos.
•⁠  ⁠nu sări pasul de odihnire al aluatului după frământare. Gusturile se îmbină iar făina de grâu dur are timp să se hidrateze corespunzător de la ou înainte de a întinde foile de paste.
•⁠  ⁠folosește un unt cu minim 82% grăsime. Untul din video are 83% grăsime.

Poftă bună!

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.