Ravioli 'lămâie' cu ricotta și parmezan

Porții: 4 persoane

Dificultate: Medie

Timp total: o oră 

       

Ingrediente

Pentru foile de paste:

  • 250 g făină tip 00
  • 200 g făină din grâu dur, remăcinată
  • 4 ouă
  • 50 gr spanac tocat fin

Pentru umplutură:

  • 500 gr ricotta
  • 150 gr parmezan ras

Mod de preparare

1. Aluatul pentru paste - lămâi

Amestecă ouăle și 400 de gr de făină până când se formează un aluat ușor de modelat. Folosind mașina de făcut paste, întinde foi până la treapta 7, prăfuindu-le la fiecare etapă cu făină din grâu dur (sau, doar atunci când devin lipicioase)

Taie foile în dreptunghiuri lungi, egale. 

2. Aluatul pentru paste - frunze

Amestecă spanacul și 50 gr de făină până când se formează aluatul. Folosind mașina de făcut paste, procedează la fel ca la aluatul pentru foile pe care le vom tăia în formă de lămâie. 

Taie frunzulițe micuțe din foaia de aluat verde folosind un cuțit sau o formă de tăiat în formă de frunză. Pune-le deoparte acoperite cu un prosop umed (ca să nu se usuce).

3. Asamblarea ravioli

Întinde una din foi pe masa de lucru și folosește un cuțit sau o formă de tăiat pentru a trasa ușor conturul lămâilor pe foaia de paste. Atenție! Nu tăia foaia, doar trasează conturul.

Apoi, pune în interiorul fiecărui contur cam 2-3 lingurițe de umplutură din ricotta amestecată cu parmezan.

Folosind o pensulă, udă puțin o altă foaie de paste și pune-o cu fața umezită în jos, peste foaia pe care ai așezat umplutura. 
Taie lămâile cu un cuțit sau o formă de tăiat. 

Așează câte două sau mai multe frunzulițe pe unul din capetele fiecărei lămâi.

4. Sugestia mea de sos 

Ingredinte: unt, apă, parmezan, coajă de lămâie bio.

Fierbe ravioli aproximativ 4-5 minute. Taie lămâile cu un cuțit sau o formă de tăiat. Între timp, topește cam 100 de grame de unt cu 50 de mililitri de apă. Amestecă bine, scoate compoziția de pe foc după omogenizare și adaugă parmezan ras. Răzuiește niște coajă de lămâie bio peste ravioli înveliți în sosul de unt și parmezan.

    Poftă bună! 

    Instagram video: https://www.instagram.com/reel/DL0RdKTCwdp/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

    Înapoi la blog

    Scrieți un comentariu

    Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.