Fettucine Alfredo
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/DGQqQDVtoLx/
Pastele Fettuccine Alfredo sunt mult mai ușor de făcut decât ți-ai imaginat:
Ingrediente aluat:
• 150 g făină 00
• 140 g făină din grâu dur, remăcinată
• 4 ouă (de preferat, de casă)
Ingrediente sos (pentru fiecare porție)
• 30 g unt (~100 g total)
• 50 g parmigiano reggiano DOP (~200 g total)
• un praf de piper proaspăt măcinat (~o linguriță total)
Sfaturi:
• folosește ouă de casă. Culoarea gălbenușurilor va da un aspect plăcut pastelor.
• îmbinarea elementelor din sos pe farfuria lungă este modul de preparare și servire autentic din restaurantul lui Alfredo di Lelio, Roma @alfredoallascrofa. Așa iese cel mai bine pentru că fiecare porție este îmbrăcată abundent în sos.
• nu sări pasul de odihnire al aluatului după frământare. Gusturile se îmbină iar făina de grâu dur are timp să se hidrateze corespunzător de la ou înainte de a întinde foile de paste.
• folosește un unt cu minim 82% grăsime. Untul din video are 83% grăsime.
Poftă bună!