Ravioli în formă de inimă
Rețetă video: https://www.instagram.com/reel/DFxj9jUNhgU/
Dacă vrei să surprinzi pe cineva drag cu o cină specială, ravioli roz în formă de inimă umpluți cu ricotta sunt alegerea perfectă!
Ingrediente aluat:
• 300 g făină 00
• 100 g griș fin
• 3 ouă întregi + 2 gălbenușuri
• 60 g piure de sfeclă
Ingrediente umplutură:
• 400 g ricotta
• praf de usturoi, sare, piper, italian seasoning
• 30 g parmigiano reggiano
• 30 g pecorino romano
• puțin albuș de ou (din cel rămas de la separarea ouălor pentru aluat)
Mod de preparare:
1. Se amestecă ouăle cu piure-ul de sfeclă. (mai jos găsești și rețeta pentru un piure de sfeclă fin)
2. Se frământă făina cu amestecul lichid până formează o bilă omogenă.
3. Se întinde aluatul în foi de 0.8-1 mm (treapta 6-7 a mașinii de paste) și se presară cu făină.
4. Foaia de paste se îndoaie în două pe orizontală pentru a marca o linie ajutătoare. Folosind o formă de inimă, se marchează ușor conturul fiecărui ravioli.
5. Se pune cam o linguriță de umplutură în interiorul conturului. (pentru prepararea ei: se amestecă ricotta cu brânzeturile, albușul și condimentele.)
6. Se umezește puțin conturul fiecărui ravioli după care se îndoaie jumătatea de jos a foii peste cea de sus. Se sigilează bine.
7. Folosind din nou forma, se taie inimioarele și se prăfuiesc în puțină făină.
8. Se fierb în apă clocotită 3-4 minute după care se servesc cu un sos simplu de unt topit cu salvie sau mirodenii, parmezan și multă iubire. ❤️
Tips and tricks:
• Culoarea poate să iasă din aluat în timpul fierberii. Pentru reîmprospătare, păstrați puțin suc de sfeclă pentru final. După fierbere, scufundați ravioli în acest suc pentru câteva secunde până la un minut după care gătiți pastele în sosul de unt.
• Cu cât este mai subțire aluatul de ravioli, cu atât vor fi mai moi și mai gustoși. Totuși, 0.8 mm este maximul la care ravioli rezistă fără să se rupă.
• pentru a prepara piure-ul de sfeclă, coaceți sfecla aproximativ 1 oră în cuptor și tocați-o folosind un robot de bucătărie.
Poftă bună!