Tagliatelle laminate cu pătrunjel și mărar

Regiune: Liguria, Italia

Porții: 4 persoane

Dificultate: Medie spre mare

Timp total: o oră 

   

Ingrediente

Pentru tagliatelle:

  • 200 g făină tip 00
  • 200 g făină din grâu dur, remăcinată
  • 4 ouă
  • frunze de ierburi aromatice: pătrunjel, mărar, busuioc, salvie, etc.

Mod de preparare

1. Aluatul pentru paste

Amestecă ouăle și făina până când se formează un aluat ușor de modelat. Folosind mașina de făcut paste, întinde foi foarte subțiri până la treapta 9, prăfuindu-le la fiecare etapă cu făină din grâu dur (sau, doar atunci când devin lipicioase)

Taie foile în dreptunghiuri lungi, egale. 

2. Laminarea cu verdețuri

Întinde una din foi pe masa de lucru și folosește o pensulă ca să o uzi puțin (nu foarte mult, ca să nu se lipească de masă). Pune frunzele la o distanță potrivită una de cealaltă și acoperă-le cu o altă foaie de paste și netezește ușor cu un făcăleț. Prăfuiește foaia cu făină si trece-o prin treapta 6 a mașinii de paste pentru a se lipi complet. 

3. Tăierea tagliatelle-lor

Împătură foaia laminată dinspre cele două margini mai înguste spre mijlocul foii iar apoi taie fâșii de 7 mm. 

4. Sugestia mea de sos

Ingredinte: pesto, parmezan, mozzarella mini-balls și prosciutto crudo

Fierbe pastele aproximativ 4 minute, acoperă-le în sos pesto, adaugă parmezan și apă de la paste până se formează un sos fin. Pune pastele în farfurie, adaugă mozzarella mini și niște prosciutto crudo chips (prăjește crudo în puțin ulei de măsline și taie-l în bucățele mici).

Poftă bună! 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.